Feldolgozó vonal

Machinery for the food industry

Az élelmiszeripar követelményeihez kapcsolódó kutatások olyan készülékek gyártásához vezettek, melyek beilleszthetők egy már meglévő sorozat termékeihez, úgy hogy ugyanazt a magas fokú technológiai teljesítményt és sokoldalúságot kínálják, mint az egyrészes készülékek.

A Firex nyersanyagból (például gyümölcsök) kész ételekké átalakító megoldásai, megfelelnek mind a kis élelmiszer-gyártók, mind pedig a közvetlen értékesítési piacra dolgozó mezőgazdasági kereskedők igényeinek.

Gyümölcsdzsem és lekvár gyártás (példa):

1 Gyümölcsök mosása a Lavaverdura használatával.

Az elszigetelt tartálynak köszönhetően különböző gyümölcsöket egy időben moshatunk, a vízsugarat szükség szerint szabályozhatjuk. Minden fázis automatikus és programozható. A praktikus könnyűszerkezetes kosárból könnyen eltávolítható a már megtisztított termék.

2 Spin dryer (centrifuga) előkészítés.

A főzés előtt, a felesleges vizet egy speciális zöldség- és gyümölcs szárító tünteti el, így megkönnyíti a feldolgozást és időt is spórolhatunk. A szárítás sebessége a terméktől függően szabályozható, a kosár pedig könnyedén eltávolítható. A fém keret a stabilitásért, a gumi alap a rezgéscsillapításért felelős; e két jellemző teszi a Firex centrifugáját professzionális készülékké.

3 Helyben mosott egész gyümölcs a High-P főzőkészülékben.

A Firex legújabb terméke, a High-P szabadalmaztatott, többcélú mixer, mely feldarabolja az egész gyümölcsöt és összekeveri a többi hozzávalóval. A dzsem és lekvárkészítés egyetlen összetevője a gyümölcsön kívül, a cukor: a High-P gondoskodik a többiről. A vákuumos főzéssel felére csökken a főzés időtartama, ám a gyümölcs színe, íze és illata megmarad. 15 percen belül körülbelül 20kg dzsemet és lekvárt készíthetünk.

4 Csomagolt termékek pasztörizálása a Fixpan-nal.

Miután a dzsemet és a lekvárt üvegekbe töltöttük, az üvegeket vízben pasztörizálhatjuk a Fixpan segítségével. Négy könnyű lépés és az elkészült termék eladásra kész.

Would you like more details or do you need process lines for other types of food production? Contact us; we will help you make your projects concrete and effective.